onsdag 22 februari 2017

Matsmart

Hittills har februari månad varit en succé. Både börsen och matkontot på ICA har tuffat på som tåget. Trots en kortavgift om 25 kr som dragits från matkontot ligger saldot på 3743 kr; alltså 243 kr upp från de 3500 kr vi fört över! "Hur?" kanske någon undrar, och förklaringen ligger i att vi under månaden har:
  • handlat med Rikslunchen-kortet (totalt 1576 kr)
  • skippat uteluncher
  • varit mycket selektiva och fokuserat på bra erbjudanden
  • försökt äta av sådant vi har i skafferi, kyl och frys
  • mottagit en gåva om 400 kr som sattes in på kontot i samband med ett matköp (132 kr)

Totalt har vi alltså hittills handlat för 1708 kr i livsmedelsbutik under februari. Då har vi ändå ätit bra och näringsrik mat samtidigt som vi har en hel del kvar. I beloppet ingår dessutom kostnad för blöjor, som ju faktiskt kostar en hel del. Trots att vi har tillräckligt mycket mat kvar för att klara oss månaden ut kommer vi att agera på de erbjudanden vi tycker är för bra för att motstå. Detta för att bunkra upp på råvaror som annars är väsentligt dyrare.

Skulle tippa att slutnotan landar på dryga 2000 kr till månadsskiftet, och de resterande inköpen kommer gott och väl täckas av saldot på Rikslunchen-kortet. Ser fram emot att få överföra återstoden på ICA-kontot till den gemensamma bufferten. Detta har gett mersmak och är något vi kommer att fortsätta arbeta mot nästa månad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar